Yoga en kinesitherapie
Anne Logiest

wie is anne

Als kind wrong ik mij al in allerlei bochten en houdingen. Rekken, strekken, versterken, ademen en stil geconcentreerd zitten in een bepaalde houding. Ik testte alle houdingen uit, op zoek naar het effect ervan. Zonder mij ervan bewust te zijn deed ik aan yoga. Bewegen werd mijn tweede natuur. Naast jarenlang tennisspelen en zwemmen koos ik voor de studie kinesitherapie. Ook hier stonden bewegen en het menselijk lichaam centraal. Het boeide en boeit me mateloos!

Zoveel jaar verder

Jarenlang werkte ik in binnen- en buitenland met verschillende doelgroepen zoals kinderen met ontwikkelingsstoornissen, al dan niet aangeboren hersenaandoeningen, geriatrische patiënten, sporters en mensen met een specifiek probleem aan het bewegingsapparaat, waarvoor algemene kinesitherapie wordt toegepast. Daarnaast was ik altijd dynamisch bezig met yoga. Ik leerde dat de combinatie van kinesitherapie, Hatha-yoga en alignment based yoga, ook wel yoga d’aplomb of as-yoga genoemd, een bijzondere meerwaarde geeft. As-yoga is een prima aanvulling bij het sporten omdat het preventief werkt tegen blessures.

Als kind op het strand deed ik onbewust aan yoga.

Toen al probeerde ik verschillende houdingen uit.

Yoga werd veel meer dan een hobby

Ik volgde de vijfjarige opleiding, een pakket van 600 uur, om internationaal lesgever integrale yoga en kinderyoga te worden, erkend door de Europese Yoga Federatie. Alleen diploma’s van yogaleraren gehomologeerd door de federatie voldoen aan de Europese normen en worden door alle binnen- en buitenlandse federaties erkend die lid zijn van de Europese Yoga Unie.

Vervolmaken stopt nooit

Boven op mijn algemene diploma blijf ik cursussen volgen in binnen- en buitenland om mijn specialisatiedomein te verbeteren. Een aantal voorbeelden? Therapeutische yoga – kinesitherapie voor volwassenen en kinderen en hydro-yoga.

Enthousiast inspireren

Ik geniet ervan mensen te ondersteunen om antwoorden te vinden in zichzelf en hun lichaam. Het stemt mij gelukkig als ik die golf van ontspanning, vitaliteit, sereniteit, stabiliteit en levensvreugde kan verspreiden. Met enorm veel enthousiasme gebruik ik mijn kennis, ervaring, maturiteit en levenservaring om je te inspireren en je te leren genieten van wie je bent.

In dit interview in wegwijzer vertel ik over mijn passie en werk, yoga en therapeutische yoga-kinesitherapie.

Tot binnenkort?

Anne Logiest

Yoga blijft een passie die ik graag deel met anderen